Handbollssöndag!

Årets sista matcher för representationslagen när damerna tar emot Nacka HK och Herrarna ställs mot Skuru IK direkt därefter, ni ser båda för hundralappen! Läs uppsnacket här.

Damer div 1

Först ut är damerna mot Nacka HK klockan 14:00. Nacka är utvecklingslaget till topplaget Skuru IK i SHE. Laget består av flertalet unga talanger som gärna visar upp sig i kampen om en plats i A-truppen. Det visar sig inte minst efter inledande 10 matcher där de gått segrande ur samtliga och ligger därmed på 20 poäng med imponerande +114 i målskillnad! Nacka är ett ungt och välskolat lag med många olika målgörare, två som sticker ut lite extra är 01:orna Cornelia Dahlström och Wilma Schelin med ett målsnitt på 5,4 respektive 4,3 mål per match!  

Våra egna damer vann som sagt sin match senast mot AIK hemma med övertygande 33-25 där Moa Nilsson  fortsätter sin fina form och utmärkte sig ännu en gång i målprotokollet med sina 11 mål! Damerna ligger i skrivande stund på kvalplats neråt på 8 poäng så en vinst i söndagens match blir viktig för att gå in i juluppehållet med en bra känsla när serien sedan vänder.

Moa Nilsson, Foto: Mats Engfors, Fotographic

 

Herrar div 1

Herrarna bjuder upp till fight mot Skuru IK, som till skillnad från damlaget Nacka är ett riktigt rutinerat gäng med många lirare med erfarenhet från Handbollsligan, detta blandat med några yngre killar födda 99-01 som varit med och tagit för sig i division 1. I skrivande stund hittar vi Skuru på en 4e plats med 14 poäng, detta med en match mindre spelad än tvåan och trean och kan vid vinst klättra till en andraplats i tabellen.

Spelare att hålla extra koll på i Skuru är målvaktsparet Robin Hallberg och Pontus Espling som så sent som förra säsongen spelade i Hammarby respektive Ricoh i Handbollsligan. För utespelarna är det främst Olof Johansson på M9 som sticker ut med sina 66 mål på 9 matcher, vilket ger honom ett målsnitt på hela 7,3 mål per match.

Robin hallberg, Hammarby Foto: Andreas Sandströšm / BILDBYRÅN

Våra herrar kommer till spel med samma lag som senast förutom att Filip Aronsson är tillbaka i spel och ersätter Erik Lundgren på M6. Senast blev det en snöplig förlust borta mot topplaget Silwing Troja med 32-30 efter en jämn match, trots resultatet ser vi framkliv i anfallsspelet.

Skuru är ett rutinerat och fysisk lag som sällan gör misstag, därav gäller det att spela med stor noggrannhet i anfallsspelet för att hålla nere antalet tekniska fel. Dessutom måste herrarna försöka neutralisera den motoriske målgöraren Olof Johansson och få stopp på deras starka skytte för att kunna rubba topplaget. Vad som speciellt talar för herrarna är att deras samtliga 9 poäng har kommit på hemmaplan där de är svårforcerade, de kommer även göra allt för att gå in i juluppehåll med en seger i bagaget.

Dam 1 Norra

Vs Nacka HK – Söndag 16/12, 14:00, Hildursborg [SP]

Herr 1 Norra

Vs Skuru IK – Söndag 16/12, 16:00, Hildursborg [SP]