Hammarby på besök!

På söndag klockan 16:00 tar våra herrar emot storklubben Hammarby IF HF på hemmaplan i Hildursborg.

Foto: Mats Engfors / Fotographic

Förra helgen ställdes herrarna mot serieledaren Aranäs, och denna helg är det återigen ett topplag då andraplacerade Hammarby gästar. Hammarby flyttades ner från Handbollsligan inför denna säsong och har börjat sin allsvenska sejour bra. Stora bidragande faktorer till detta är att de fick behålla flertalet rutinerade spelare samt kryddat med ett mycket bra nyförvärv i forne Sävehof-spelaren Gustav Davidsson. Han håller till på 9m och är en av Hammarbys viktigaste spelare. En annan spelare som är oerhört viktig för laget är den mycket erfarne och tekniska V6:an tillika skytteligaledaren Martin Dolk. Martin har varit en sejour utomlands som proffs när han lämnade Hammarby, men kom sedan tillbaka till klubben och har senaste åren kämpat sig tillbaka från svåra skador. En annan som är värd att nämna är den mycket spelskickliga Gunnar Pettersson som även är seriens bästa försvarsspelare på sin spets-position. Hammarby spelar oftast ett stabilt och tufft 5-1 försvar med snabba kontringar på deras duktiga kantspelare.

Martin Dolk. Foto: Hammarby IF HF

Viktig inför denna match blir att ta med sig känslan och spelet från förra matchen för att visa hemmapubliken att de klarar av att spela på denna nivå. De har i veckan fortsatt träna på samma sätt som tidigare, förutom att de fick en ledig kväll i tisdags när U-laget hade match mot Öjebyn, som de vann! Truppen till denna match lär vara densamma som vi vant oss vid den senaste tiden, bara någon enstaka förändring kanske görs av tränare Ventura. Mycket träningar och tuffa matcher börjar ta ut sin rätt då flertalet spelare dras med småskador.

Våra egna herrar kommer senast från en av de bättre, om inte bästa insatsen denna säsong i matchen mot topplaget Aranäs. Herrarna hängde med bra fram till halvtid då resultatet var 15-12. I början av andra halvlek kunde dock Aranäs göra ett litet ryck. Efter 45 minuters spel visade resultattavlan 25-20 till Aranäs och våra killar stod fortfarande upp bra. Efter det visade sig Aranäs bredd och resultatet när slutsignalen gick kunde skrivas till 33-23. Trots förlusten var detta ett fall framåt för våra killar som spelade bättre över större del av matchen jämfört med tidigare.

Kan ni inte se matchen på plats i Hildursborg kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!