Halva Serien Spelad!

13 matcher är nu spelade, vilket innebär att herrarna nu mött alla lag en gång. Det betyder även att det är dags för serien att vända, och därför är det Torslanda som står för motståndet även denna helg. Denna gång på bortaplan, med matchstart på söndag klockan 14:00 i Torslanda Sporthall A.

Foto: Mats Engfors / Fotographic.

Precis som vi visste innan senaste matchen har Torslanda en mycket duktig och kontringsstark vänsterkant i Joseph Helgesson. Vilket han bevisade då han slutade matchen med 8 gjorda mål. Även på andra kanten har de en målfarlig spelare i Hampus Dahlqvist, som prickade in 6 mål. De två kantspelarna gjorde alltså 14 mål tillsammans och blev lagets bästa målskyttar. Vi fick också se en skicklig spelfördelare på M9 i Gunnar Bodin som styrde spelet och bidrog med flera målgivande passningar. Explosiva målvakten Hayder Al-Khafadji i mål bjöd på många fina räddningar och gjorde det lite extra svårt att hitta nätet, samt att han bidrog med 2 mål själv.

Gunnar Bodin. Foto: HK Torslanda Elit.

Våra egna herrar stod nog för säsongens bästa insats än så länge, i alla fall sett till över hela matchen. Med mindre än 5 minuter kvar av matchen står det 29-30 och våra grabbar har jobbat sig ikapp från ett underläge med 14-21 i halvtid. Under slutskedet ådrog de sig dock av 2 utvisningar samt 2 straffar som blev avgörande. Torslanda kunde då dra ifrån och vinna med 30-35. Det finns emellertid mycket positivt att ta med sig från denna match och fortsätta att slipa vidare på detaljerna i spelet. De använde sig mycket av spel i 7 mot 6, vilket fungerade bra även denna match. Med 30 gjorda mål var detta säsongens hittills bästa resultat för herrarna.  Arvid Pettersson och Filip Aronsson var båda mycket viktiga i övertagsspelet och bidrog med 7 respektive 4 mål.

De har denna vecka tränat på i vanlig ordning och finslipat på detaljerna som inte stämde från senaste matchen, då det blir returmöte mot Torslanda direkt. Truppen till denna match lär vara någorlunda detsamma förutom att Gustav Carlsson ej följer med söderut på grund av skada. Istället får vi se Carl Fägerman komma in i matchtruppen igen.

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!