För de som gillar handboll är lördag en riktig höjdpunkt där hela tre av våra seniorlag är i elden på hemmaplan i Hildursborg. Först ut är damernas u-lag som tar emot nykomlingen Östersund 12.00. Ett Östersund, som anförda av tidigare elitspelaren Carolin Månsson, imponerat i säsongsupptakten och bland annat som enda lag besegrat serieledande Härnösand. I Östersund återfinns också ett känt ansikte i form av Linnea Bäckman. Linnea som visat fin målform på sistone och säkert blir någon att hålla ögonen på för våra unga tjejer. Våra egna tjejer kommer senast från en seger mot Sikeå och förhoppningsvis gav den vinsten ett förnyat självförtroende som innebär att tjejerna kan ge Östersund en match. Extra roligt att notera är också att Alice Edholm är åter i spel efter en lång skadefrånvaro och gör säsongsdebut.

Alice Edholm Foto: Mats Engfors, Fotographic

Efter tjejerna är det dags för u-herrarna och även dom ställs mot Östersund med matchstart 14.00 i herrtrean. Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen och då vann Östersund med uddamålet efter att våra killar haft en stor ledning inledningsvis. Östersund förfogar över ett mycket rutinerat lag där flera av spelarna är födda på 70- och 80-talet. Östersund kommer närmast från ett dubbelmöte med GUIF:s u-lag där de först vann med 31-13 för att sedan dagen efter förlora med 19-16. Något märkligt kan tyckas men det kanske är så att ”gubbarna” bara orkar en match per helg? Förhoppningsvis får vi se ett revanschsuget hemmalag som kan nyttja sin överlägsna fart och springa hem en seger.

Huvudmatchen för dagen är dock våra damer som ställs mot Spårvägen med matchstart 16.00. Tidigare elitlaget Spårvägen som så sent som säsongen 15/16 spelade i Elitserien är en av de mest klassiska föreningarna i svensk damhandboll med hela 35 säsonger i högsta serien. Nu är de dock nya i division 1 efter att ha ramlat ur Allsvenskan förra säsongen. Laget har efter degraderingen tappat flera tongivande spelare och har också inlett säsongen något tveksamt med endast en seger på fyra matcher. Det har dock i samtliga fall varit jämna matcher så laget är på intet sätt ofarliga. Segern kom också i senaste matchen mot HK Silwing/Troja som även våra tjejer vann mot senast det begav sig. Detta talar för att vi har ännu en mycket jämn och spännande match att se fram emot. Spelare att särskilt se upp med i Spårvägen är SHE-meriterade Linnea Efraimsson samt den unga trion Tove Höglund, Caroline Fredholm och Zandra Jarvin som varit flitiga i målprotokollen hittills.

Linnéa Efraimsson. Foto: Spårvägens HF

Våra egna tjejer har tränat på bra och kommer närmast från två raka segrar mot GUIF och Silwing. Förhoppningsvis har dom gett ett bra självförtroende som kan leda fram till en tredje raka tvåpoängare. Framförallt har försvarsspelet varit stabilt i säsongsupptakten vilket ger en bra trygghet att bygga vidare. Under veckan har fokuset på träningarna legat på att få till ett bättre omställningsspel. Samtliga spelare är tillgängliga för spel förutom de långtidsskadade, vilket innebär att tjejerna mönstrar exakt samma lag som senast mot Silwing.