Vilken söndagseftermiddag vi fick uppleva!

31 – 33 till gästerna med 5 minuter och 21 sekunder kvar. Matchen slutar 35-34 till de grönas favör.

Det var upplagt för en riktig nagelbitare på förhand. Ettan och tvåan mot varandra och dessutom var det bara målskillnad som skiljde lagen åt efter 17 omgångar. Matchen började jämt där lagen följdes åt i målprotokollet. HK Silwing/Troja startade med 7 mot 6-spel direkt från start, vilket var framgångsrikt. Efter 20 minuter tog Silwing/Troja timeout i ledning med 11-10. En timeout som skulle visa sig bli väldigt lyckosam för bortalaget för därefter gjorde Silwing/Troja 5 raka mål. Våra killar började tappa bollar i anfallen och blev direkt hårt straffade. En egen timeout gjorde inte saken bättre för raset fortsatte och i den 29:e minuten var ställningen 11-20. Två snabba mål av hemmalaget hyfsade dock siffrorna till 13-20 i paus.

Efter paus började killarna så smått krypa närmare och närmare, delvis hjälpt av ett par utvisningar för Silwing/Troja. 8 minuter in i 2:a halvlek var Silwing/Trojas ledning nere i endast 3 mål. Silwing/Troja samlade sig dock omgående och i den 43:e minuten var ledningen fördubblad igen. Hemmalaget gav dock aldrig upp utan de samlade sig till en sista kraftansträngning. Trots två utvisningar under sista kvarten äter sig killarna succesivt ikapp och när Mattias Lindström kvitterar tillställningen med drygt två minuter kvar håller taket på Hildursborg på att explodera. Killarna bars fram av publiken, som idag uppkom till 400 personer (otroligt!!), under de sista minuterna och när Oscar Karlsson skickar in det avgörande målet med 30 sekunder kvar kan inte Silwing/Troja komma tillbaka.

Foto: Mats Engfors, Fotographic för Närhetsliv i Boden.

Vi som var där fick uppleva en magisk vändning i en match där våra killar inte fick något gratis. Försvars- och målvaktsspelet var inte riktigt att känna igen utan denna match vanns snarare genom bättre ork och ett effektivt anfallsspel i 2:a halvlek. Ett stort tack måste vi också ge till den fantastiska publiken som vi hoppas kommer tillbaka nästa söndag för då är det faktiskt seriefinal igen eftersom killarna då tar emot nya serietvåan IFK Tumba.