Försvarsgeneralen tackar för sig

Efter sejouren i Allsvenskan väljer niometersspelaren, #9 Axel Magnusson, att lägga skorna på hyllan.

Foto: Mats Engfors / Fotographic

Axel, som under försäsongen ifjol drog korsbandet för andra gången i karriären under en träningsmatch mot Hammarby IF, väljer att avsluta handbollskarriären i BBK. Det blev inget spel i Allsvenskan för Täby-fostrade och välskolade Magnusson, utan karriären avslutades med en skada. Axel har haft för vana att allt för ofta vinna sina 1 mot 1 dueller och laget har helt enkelt förlitat sig på att han skulle ta hand om motståndarnas skickligaste spelare.

Försvarsspelet kretsade mycket runt Axel och när han inte längre var tillgång för spel, kombinerat med att man nu ställdes mot ännu skickligare lag i Allsvenskan, blev tappet kännbart. Med sin lugn och rutin har han varit en ledare i den unga spelartruppen och alltid levererat på en jämn och hög nivå, match efter match.

Axel M
Axel kort efter sin korsbandsskada

Offensivt har Axel spelat med ett stort lugn och minimalt tekniska fel. Han har haft tendensen att göra sina medspelare bättre och tagit fram sin hårdskjutande skottarm när det har behövts. Han har kanske inte varit den spelare som gjort flest mål och assister i BBK-tröjan, men varit den stabilitet och trygghet som laget behövt. Detta har i allra högsta grad varit en nyckelspelare i BBK under flera säsonger som inte minst hade en avgörande roll när laget vann division 1 säsongen 18/19.

Foto: Mats Engfors / Fotographic

“Nu är kapitlet i BBK-tröjan tyvärr över för denna gång. Jag vill passa på att tacka mina fina lagkamrater, klubben och alla som har hejat fram oss till framgång under dessa år. Jag önskar att jag hade kunnat vara med och krigat den sista säsongen men skadan satte tyvärr stopp. Återigen tack för allt, jag önskar er all lycka framöver!” – Axel Magnusson, #9

Foto: Mats Engfors / Fotographic

Från föreningens vill vi tacka för många härliga minnen skapade tillsammans i BBK, vi önskar ett stort lycka till med allt du har framför dig!