Denna helg är det dags för säsongens första bortaresa för våra herrar såväl som damer. De flyger båda söderut tidigt imorgon lördag och herrarna ställs mot Rimbo HK klockan 17:00 i ATG Svenska Cupen, för att sedan spela en träningsmatch mot seriekonkurrenten Täby HK klockan 10:30 på söndagen.

Vi hoppas Morgan, Oscar & Gustav får anledning att jubla även efter helgens matcher! Foto: Mats Engfors/Fotographic

Rimbo Håller till i Allsvenskan där dem föregående säsong slutade på en 10e plats med 20 inspelade poäng. Senast våra killar ställdes emot Rimbo var säsongen 19/20 i just Allsvenskan, då gick våra grönvita hjältar segrande ut en jämn batalj med 37-36 på bortaplan i Sparbankshallen. De två tongivande spelarna de senaste åren har varit Ken Tollbring och Endrit Abdullahi som båda håller till på 9m. Endrit finns mest troligt med i helgens match mot våra killar, men om Ken är med är oklart. Annars så vet vi att Rimbo nog är ett av dem målgladaste lagen i vårat avlånga land som ofta gör, såväl som släpper in 30-40 mål varje match. De är ett lurigt lag med mycket halvdistansspel på 9m och även tekniska kanter på varsin sida. De har även fått in en ung duktig spelare född 2002 i Jesper Forslund från Uppsala HK, han är en kille vars styrka är 1 mot 1 situationer vilket passar bra in i Rimbos luriga spel. De har även fått in Martin Blomqvist född 2001 från talangfabriken Skånela IF som våra herrar har ställts emot förut både i farmarlaget HF SIF i division 1, men även i A-laget Skånela IF i Allsvenskan.

Söndagens motståndare Täby är ett lag som våra herrar har ställts emot många gånger de senaste åren, i både division 1 och 2. Vad dem mönstrar för lag den här helgen samt denna säsong är dock något som undertecknad inte har så bra koll på. Det vi däremot vet är att dem har fått tillbaka Martin Börjes i mål från Allsvenska Tyresö samt att dem har tappat Philip Hedlund på M6 till lördagens motståndare Rimbo. På de 5 matcher som hann spelas i div 1 föregående säsong låg Täby på en 4e plats endast 1 poäng bakom våra grabbar. Täby är ett lag som sliter mycket och nu med Börjes tillbaka i målet säkerligen kommer ha ett tufft och stabilt försvarsspel- och målvaktsspel.

Våra egna herrar kommer ifrån en klar förlust helgen som var emot Handbollsligalaget Hallby med 22-38. Att det är en skillnad mellan div 1 och högsta serien är något vi alla visste redan på förhand, vilket också syns på resultatet. Trots 38 insläppta mål stod Morgan Berg i målet för flertalet kvalificerade räddningar. För att vara första matchen på ca 10 månader så stod våra killar upp väldigt bra i uppställt spel emot ett betydligt mer fysiskt Hallby. Vi får hoppas det var en bra genomkörare och att de nu fortsätter att hitta matchtempot och formen i kommande matcher inför seriestart. Truppen denna helg är i princip densamma som föregående, dem enda skillnaderna är att Tore Myhr i mål dras med en mindre skada och ej följer med, detsamma gäller Daniel Roast som istället har dragits med sjukdom i veckan. Däremot är Samuel Sandsten tillbaka på kanten och han gör nu sin första match sedan den Allsvenska säsongen tog slut i mars 2020, detta eftersom han missade de få matcher som spelades föregående säsong med en utdragen hälskada.

Matchen mot Rimbo sänds även denna helg på: https://solidsport.com