Foto: Mats Engfors, Fotographic

I helgen spelas BBK-Cup hemma i Hildursborg med 5 deltagande lag i både dam- respektive herrklassen. Det är något färre lag än vad cupen normalt brukar samla. Främsta anledningen till det beror på att det deltar färre norska lag än normalt. I enlighet med hur det sett ut de senaste åren så är också deltagandet från övriga föreningar i Norrbotten mer eller mindre obefintligt. Förutom oss själva kommer endast Strömnäs damer till spel. I damklassen deltar också Gimonäs från Umeå samt norska Junkeren IL utöver våra egna två lag och tidigare nämnda Strömnäs. Det innebär att damklassen blir med största sannolikhet en jämn historia som också kommer utgöra en bra värdemätare för våra unga damlag. Inte minst blir det spännande att följa våra tjejer mot seriekonkurrenten Gimonäs som senaste året kom placeringen före oss i division 1 Norra.

I herrklassen deltar förutom våra egna två lag norska Bodö med två lag samt Gimonäs. Att just Bodö deltar är riktigt roligt eftersom det ger vårt eget A-lag på herrsidan en riktig värdemätare även på hemmaplan. Bodö har under många år tillhört den absoluta toppen i Norge. Flera kända toppspelare som också varit eller är verksamma i Sverige har också tidigare representerat Bodö t.ex. Stig Tore Moen, Vetle Eck Aga och Binai Aziz. I våras ramlade dock Bodö ur norska högstaligan och står därmed inför en omstart för att försöka ta sig tillbaka till eliten. Förutom Bodö deltar också Gimonäs som också är intressanta eftersom de gjorde en fin säsong ifjol och kom på 4:e plats i division 2 Norra. Det som också bör nämnas i sammanhanget är att herrklassen är lite speciellt lottad vilket innebär att vårt A-lag möter Bodö A-lag två gånger istället för att vi ska behöva möta våra egna utvecklingslag. Allt för att turneringen ska ge så pass bra matchmöjligheter som möjligt.

Cupen startar redan på fredag kväll med två matcher och pågår sedan till söndag middag. Först ut på fredagen har vi en internmatch mellan båda våra damlag vilket följs av en riktig höjdare då våra herrar ställs mot Bodö 19.45.