LAGEN

Föreningen

BBK Handboll, eller Bodens BK HF som är det formella namnet, är en av Norrlands största handbollsföreningar. Vi bedriver verksamhet för flickor och pojkar från 6 år och uppåt. Med drygt 300 aktiva fördelat på 20 lag från A-lag ner till handbollsskolan är vi också en av Bodens största idrottsföreningar. Vi är föreningen för alla som gillar handboll!

Ordförande har ordet

BBK Handboll är en egen fristående förening som bedriver handboll. Vi delar dock klubbmärke med exempelvis Bodens BK Fotboll eftersom vi tidigare var en och samma förening. Vår strävan som förening är att alla ska vara välkomna oavsett ålder, kön, etnicitet etc. Vi siktar också mot att utveckla samtliga utövare, inte bara som spelare utan också som individer. En viktig del i vår filosofi är också att glädjen och kamratskapen ska stå i centrum före enskilda resultat.

Vi är en ideell förening, vilket innebär att vi består av en stor mängd ideellt arbetande ledare som lägger ned mycket tid för att våra barn ska ha möjlighet att utöva sin idrott. Detta gäller både
styrelsemedlemmar och olika ledare i våra lag. Föreningens enda anställda är vår kanslist som hjälper och stödjer samtliga lag med olika arbetsuppgifter.

Nils Johansson
Ordförande BBK Handboll

För vår interna kommunikation används laget.se – klicka er in på nedanstående bild för en direktlänk till vår laget.se-sida.

Aktiviteter

Inom BBK Handboll genomför vi ett flertal aktiviteter för att stärka klubbkänslan och ekonomin. Ungdomslagen har vissa åtaganden i samband med seniormatcher, föreningens egna cuper samt försäljningsinsatser.

Exempel på aktiviteter är:

• Försäljningsåtaganden, ex. reselotter och rabatthäfte
  • Matchvärdskap vid seniormatcher, schema finns hos lagledarna
  • Minicupen
  • Funktionärsutbildning
  • Föreningsdomarutbildning
  • Lovhandboll för ungdomarna som våra seniorer ansvarar för

Utöver medlemsavgiften betalar varje aktiv en deltagaravgift som är olika för lagen. Lagen med äldre barn/ungdomar kostar mer och betalar därför en högre deltagaravgift.

Mer information får du av din lagledare. Avgifterna faktureras normalt via laget.se och betalas in på angivet konto.

Kom ihåg att även du som förälder kan stötta och påverka genom att bli medlem i föreningen.

Medlems- och deltagaravgiften bidrar till
  • Hallhyror
  • Licenser och försäkringar
  • Matchtröjor och annan utrustning
  • Utbildning av tränare och ledare
  • Kansli och klubblokal (administration och möteslokaler)
  • Tävlingskostnader (laganmälan, domare och funktionärsutbildning)

Som aktiv i BBK Handboll måste du vara medlem för att vår försäkring skall gälla samt att vi skall kunna få stöd från stat och kommun.

Som förälder eller anhörig har du möjlighet att via medlemskap stötta och påverka utvecklingen av BBK Handboll.

Som medlem och aktiv spelare får du
  • Möjlighet att utvecklas som individ inom en grupp (lag)
  • Träning 1-4 ggr per vecka i ca 40 veckor
  • Delta i sammandrag från 8 års ålder
  • Fri startavgift i vår egen Minicup och annan sanktionerad cup
  • Ta del av rabatter hos klubbens sportleverantör Team Sportia i Boden
  • Försäkring hos Folksam under träningar och matcher
  • Fri entré till grundseriematcher samt ev. kval-slutspelsmatcher för seniorerna
  • Bidrag till resor

Samt framför allt: förmånen att få träna och spela handboll vilket är bland det roligaste som finns!