Elin Hoffman, stabil insats i BBK Handbolls mål.
Foto: Mats Engfors, Fotographic

Seriematch Dam 2 Norra
Bodens BK HF U 30 –
14 Sikeå SK
Säsongens andra vinst, en välförtjänad sådan! U-damerna tog den första vinsten mot samma motstånd, då en betydligt tajtare match än vad lördagen visade upp (slutresultat 20-23). Första halvlek bjöd på något trevande spel där vi aldrig riktigt fick fart i ben eller boll men kunde trots det gå till pausvila med ledning 14-10. I andra halvlek justerade vi spelet lite och fick därmed också fart i spelet. Damerna vinner halvleken med 16-4 trots ett gäng utvisningar emot oss. Som helhet gör laget en gedigen laginsats där samtliga utespelare återfinns i målprotokollet och våra egna produkter i målet visar framfötterna.

Seriematch Herr 3 Norra
Bodens BK HF U 35 –
18 Sikeå SK
Våra U-herrar i div 3 tog under lördagen säsongens första seger genom att besegra Sikeå på hemmaplan. U-herrarna har varit nära i många matcher under året och nu kom alltså första segern. Det var inte heller vilken seger som helst utan killarna stod för en riktigt imponerande insats och fullständigt krossade Sikeå med 35-18. Vi som var på plats fick se en mycket välspelad match i bra tempo som innehöll ett varierat anfallsspel. Det var en riktig laginsats där samtliga utespelare bidrog i målprotokollet och de bägge målvakterna Tore Myhr och Morgan Berg imponerade stort. Nästa match för U-herrarna är kommande lördag mot serietvåan Kiruna hemma i Hildursborg.

Seriematch Dam 1 Norra
Bodens BK HF 26 – 17 Enköpings HF
Damerna besegrade under lördagen programenligt Enköping på hemmaplan i Hildursborg med 26-17. Det var ingen välspelad match vi fick se utan istället innehöll den mängder med tekniska fel och missade chanser. Matchen inleddes med att Enköping valde att punktmarkera Carin Bergdahl varpå vi svarade med att punkta Enköpings bästa spelare Therese Lundström. Detta innebar att det blev stora ytor för bägge lagen. Dessa ytor medförde att det skapades en hel del chanser inledningsvis som dock bägge lagen visade prov på en otrolig oförmåga att utnyttja. Efterhand fick dock våra tjejer lite bättre skärpa vilket innebar att de kunde gå ifrån till en ledning med 11-5 i paus efter 4 mål vardera av Petra Söderström och Sally Lindström. Just Petra och Sally är två spelare som gynnas när det blir större ytor. I inledningen av 2:a halvlek fortsatte Petra målskyttet genom att göra 3 raka mål, vilket medförde att matchen i praktiken var avgjord och resten blev bara en transportsträcka. När det gäller spelarkritik så var Elin Hoffman bäst i hemmalaget. Elin stod för mängder med räddningar och räddade exempelvis Enköpings samtliga straffar. Den sista blev speciell – Elin räddade och bollen landade i målgården varpå Enköpings straffskytt Therese Lundström tog upp bollen från golvet och gjorde mål. Elin blev då ordentligt upprörd på domaren David Olovsson och bestraffades med en utvisning. In i målet kom istället unga Filippa Backman och även Filippa stod för flera fina räddningar i matchens slutskede. Av utespelarna handlade det mesta om ovan nämnda Petra Söderström och Sally Lindström. I Enköping var unga kantspelaren Kajsa Pihl klart bäst. Avslutningsvis kan vi konstatera att det här med punktmarkering av spelare inte är särskilt roligt att titta på och helt säkert inte så roligt för de spelare som blir utsatta för det. Nu tillämpade bägge lagen det, men vi själva har blivit utsatta för det i flera matcher, exempelvis senast mot AIK, och i nästan samtliga fall har det gynnat våra tjejer att få spela 5 mot 5.

Nästa match för damerna är kommande lördag hemma mot Västerås/Irsta.