Lördag morgon styr damerna mot Stockholm för ännu ett dubbelmöte på bortaplan. Under lördagen är det Spårvägen som står för motståndet och på söndag väntar HK Silwing/Troja. Tjejerna har mött bägge lagen tidigare under säsongen på hemmaplan och kunde då gå segrande ur striden vid bägge tillfällena. Först väntar alltså Spårvägen 15.00 i Brännkyrkahallen. Ett lag som blandat och gett under säsongen efter degraderingen från Allsvenskan. Spårvägen ligger på en 7:e plats i tabellen med 16 poäng efter 17 spelade matcher. Detta ska jämföras med våra egna tjejer som har 19 poäng på endast 15 matcher. En seger skulle därmed göra det mycket svårt för Spårvägen att passera våra tjejer i tabellen. I hemmamötet stod våra tjejer för en mycket bra och stabil insats, vilket ledde till att de kunde vinna med hela 32-22. Spelare att se upp med i Spårvägen är framförallt Linn Welander och Tove Höglund som bägge två ligger bland de 10 bästa i skytteligan.

På söndag är det som sagt dags för HK Silwing/Troja i Högdalshallen 13.00. Ett Silwing/Troja som skuggar Spårvägen i tabellen på en 8:e plats. Även Silwing/Troja lyckades våra tjejer vinna mot hemma i Hildursborg. Här var det dock hårdare men ett stabilt försvarsspel lade grunden för en seger med 23-18. Något som säkert var skönt efter två raka förluster under fjolårssäsongen. En spelare att se upp med i Silwing/Troja är Hanna Eldås som fått igång målproduktionen ordentligt på sistone.

Läget hos våra egna tjejer är stabilt och de har tränat på i två veckor efter senaste matchen mot Uppsala. Några förändringar görs i laget jämfört med senast och det är att Ellinor Larsson ersätter Filippa Gustavsson samt att Emma Vallin och Petra Söderström saknas i matchen mot Spårvägen. Bägge ansluter dock till söndagen.

För er som inte har möjlighet att följa damernas framfart på plats kan förhoppningsvis följa matcherna via SolidSport.