Damlaget har en spännande helg framför sig med dubbla möten på bortaplan. Först väntar nykomlingen Uppsala HK på lördag och därefter väntar Västerås/Irsta på söndag eftermiddag. Det känns verkligen som en helg där det på förhand är svårt att sia om utgången. Lördagens motståndare Uppsala ligger i dagsläget på nedflyttningsplats med 4 inspelade poäng på 6 matcher. Uppsala har dock varit inblandade i flera jämna kamper vilket målskillnaden 166-163 skvallrar om. Vi har också fjolårets kvalspel i stark åminnelse då Uppsala utklassade våra tjejer med hela 39-25 innan kvalet avbröts och bägge lagen fick en plats i division 1. Från det laget saknas bland annat Moa Marklund som gått till GT Söder och Lisa Meyer. Uppsala har dock fått in ett par nya spelare och har sedan tidigare en bra bredd i föreningen. Årets säsong har de inlett med en klar seger mot HK Tyresö/Strand, två oavgjorda mot Spårvägen och Västerås förluster mot Silwing/Troja, Strand och serieledande Tumba. 

Foto: Mats Engfors, Fotographic

Söndagens motståndare Västerås/Irsta brukar normalt tillhöra toppskiktet i serien, men har inlett årets säsong något svagare än förväntat och ligger på 8:e plats med 5 inspelade poäng efter 6 matcher. Laget består allt som oftast av unga välutbildade spelare som med stor säkerhet kommer spela högre upp i seriesystemet i framtiden. Detta brukar sedan kryddas med ett antal mer erfarna spelare från A-laget och beroende på hur många av dessa som finns tillgängliga kan lagets slagstyrka variera en hel del. Nu är det VM-uppehåll i SHE varför vi säkert kommer få se ett antal A-lagsspelare på söndag. Om vi ser till A-lagets senaste match finns åtminstone två spelare tillgängliga i form av Victoria Orest och Wilma Swedung. Förutom dessa brukar Västerås allt som oftast komma till spel men någon av sina duktiga målvakter.

Läget hos våra egna tjejer är på topp efter 3 raka segrar och de kommer till spel med exakt samma lag som tidigare. De har haft två bra träningsveckor sedan senaste matchen mot Spårvägen. En match där tjejerna imponerade rejält och kunde gå ifrån till en klar seger. Om de klarar av att komma upp i den nivån under den kommande helgen så har vi förhoppningsvis en rolig helg att se fram emot.

Matchtider
Lördag 1630 Uppsala HK-BBK Handboll i Fyrshov B
Söndag 1330 Västerås/Irsta-BBK Handboll i Bombardier Arena hall C