Dubbelmöte på bortaplan för damerna!

Denna helg reser våra damer söderut för dubbelmöte mot Borlänge HK och Strands IF. 14:00 på lördag mot Borlänge och 14:00 på söndag mot Strands.

Foto: Mats Engfors, Fotographic

Borlänge har fått en tuff start på serien med tre raka förluster. De är nykomlingar för denna säsong och som våra damer har de flertalet yngre spelare i truppen. Tongivande i laget dessa första matcher har varit Sanna Johansson på 9m, hon är även äldst i deras trupp född 95. Då dem just är nykomlingar vet vi inte i nuläget allt för mycket om hur deras spel ser ut, men ett extra öga får tjejerna nog hålla på Sanna som gjorde 10 mål i senaste förlustmatchen med 39-22 mot Årsta.

På söndagen ställs damerna emot Strands IF i Hudiksvall, detta är däremot ett lag som dem känner till väl. Förra säsongen förlorade våra damer hemma med 23-25 och spelade 21-21 på bortaplan. Vi kan alltså förvänta oss en jämn och tuff match. Två som ofta utmärker sig är Maja Allgulander på M6/M9 och Tilda Ekvall på 9m, exempelvis gjorde dessa två 12 av lagets mål i senast matchen mot IFK Örebro där dem vann med 23-25.

Våra egna damer har efter sin premiär mot Örebro haft ett uppehåll på några veckor, detta beror på att Spårvägen drog sig ur serien samt att matcherna efter är ett dubbelmöte på bortaplan. Det var en tuff premiär på mot Örebro som även dem är nykomlingar denna säsong, det blev förlust med klara 16-25. Under uppehållet har dem spelat viktiga träningsmatcher mot Boden Handboll för att hålla uppe matchtempot.

Till helgens matcher saknas Therese Lindström och Ellinor Larsson. Däremot gör Lisa Stoltz premiär i division 1. Lisa är en egen produkt som spelat i utvecklingslaget föregående säsong. Tjejerna har tränat på bra under uppehållet samt haft de jämna träningsmatcherna mot Boden Handboll.

 

Lisa Stoltz gör premiär! Foto: Mats Engfors / Fotographic

Matchen kommer i vanlig ordning att sändas på https://solidsport.com. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!