Dubbelmöte för herrarna!

Tidigt idag lördag har våra herrar rest söderut för dubbelmöte mot Enköping och Kungsängen! Matchstart lördag är kl 18:00 i Enköping IH A-hall och söndag kl 14:00 i Ekhammarhallen.

Herrarna jublar efter vinsten senast mot Skuru. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Lördagens motståndare Enköping är ett väldigt ungt lag med några rutinerade spelare som våra grabbar har stött på förut i division 1. Förra säsongen var Enköping nykomlingar i 1:an och slutade på en fin 3e plats med 34 inspelade poäng. Inför denna säsong har dem tappat Anton Lindblom till Västerås Irsta i Allsvenskan. Anton var en av de tongivande spelarna förra säsongen där han gjorde hela 139 mål. Andra viktiga spelare som våra herrar känner väl till är Gustav Odeheim & Viktor Berg Von Linde på 9m. Odeheim är en spelskicklig tuff M9 som vi ställdes mot säsongen 17/18 i div 1 när han spelade i Kungsängen. Samma säsong mötte vi även den duktiga skytten Berg Von Linde som då representerade Västerås. Enköping hade även dem sin premiär förra helgen, borta mot Silwing/Troja där det blev vinst med 19-27. Tidigare nämnd Odeheim stod då för 7 mål.

På söndagen ställs våra herrar emot Kungsängen, ett lag som dem känner väl till då de har ställts mot varandra flertalet gånger under de senaste säsongerna. De är dock flertalet nya ansikten i båda lag jämfört med tidigare när de nu ställs mot varandra. I premiären mot Tumba saknade Kungsängen sina skyttar Markus Kvarnefalk och Dan Höglund på V9 och H9. Där gick Tumba segrandes med 29-19. De har fått in ett fint nyförvärv i Johan Szybanow som kommer ifrån Anderstorp som denna säsong är nykomlingar i Allsvenskan. En annan tongivande spelare som har öst in mål tidigare och ännu är kvar i laget är Simon Andersson på H6/H9. Han är en lurig spelare med ett mycket rappt skott och bra teknik.

Våra egna herrar kommer ifrån en premiärvinst hemma mot Skuru med 27-23. Nya tränaren Mathias fick alltså bästa möjliga start i BBK med 2 poäng. De var dock en trögstartad match offensivt där de endast lyckades göra 2 mål på de första 16 minuterna. Desto längre matchen gick kom dock grabbarna igång bättre och lyckades dra ifrån till en 4-måls marginal tillslut. Målbäst i hemmalaget var Oscar Karlsson som stod för 8 mål. Välförtjänt matchens lirare gick till Morgan Berg som stod för en väldigt bra insats. Till helgens matcher saknas däremot Morgan, vilket innebär att Tom Rahula Pettersson är tillbaka i mål! Även Alexander Anglöw är tillbaka efter sin skada, vi hoppas Alexander kan få till sitt skytte och genombrottsspel direkt. Utöver Morgan saknas även Simon Andersson som gjorde illa foten under veckan samt Samuel Sandsten som ännu inte är tillbaka från sin skada.

Matchen kommer i vanlig ordning att sändas på https://solidsport.com. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!