I helgen reser damlaget på sin sista bortaturné för denna säsong. På lördag väntar seriefemman Strands IF i Hudiksvall och på söndag ställs de mot Alfta IF. Det är två viktiga matcher som eventuellt avgör om tjejerna ska klara av att behålla 4:e platsen i serien, där det enda hotet är just Strands IF. I nuläget ligger Strand 3 poäng bakom våra tjejer med två matcher kvar att spela. Det innebär att vinner tjejerna en av deras tre återstående matcher är 4:e platsen säkrad, men som det sett ut under säsongen är vi ganska säkra på att de siktar på mer. Kungsängen på en 3:e plats ligger 3 poäng före med en match mer spelad och för att nå dem krävs troligen minst tre avslutande vinster.

Tjejerna är säkert också revanschsugna på både Strand och Alfta utgående från resultaten i hemmamatcherna tidigare under säsongen. Alfta mötte de i premiären och där blev det ett snöpligt oavgjort resultat efter att det blivit en dubbelregistrering av ett mål på resultattavlan. Detta innebar att tjejerna trodde att dom ledde med 3 mål in i slutminuten och vann med uddamålet, men efter kontrollräkning visade det sig att det helt korrekta slutresultatet var oavgjort. Mot Strand blev det också en knapp förlust med två mål efter att tjejerna haft ledningen i 45 min. 

När det gäller helgens motståndare i övrigt så var Alfta nykomlingar i serien inför året och startade året piggt med 5 poäng på de 3 första omgångar. Därefter har det gått tyngre och just nu parkerar de på en nedflyttningsplats med endast 11 inspelade poäng. Det vi noterade i övrigt från i höstas var att laget spelade med mycket fart och snabba omställningar. Strand känner vi bättre efter många möten genom åren. Anförda av skyttedrottningen Maja Allgulander 176 mål/20 matcher hittills denna säsong, men också V9:an Tilda Ekvall som tjejerna hade stora bekymmer med i hemmamötet är dom ett starkt lag som år efter år slutar på den övre halvan i serien.

När det gäller våra egna tjejer så kommer dom till spel med i princip ordinarie lag. Ellinor Larsson följer inte med utan spelar istället med U-laget. U-laget som för övrigt gör sin sista match för säsongen då de möter Nordmaling på bortaplan.

Matchtider
Dam Div 1
Lördag 1430, Strands IF – BBK Handboll i Hudiksvalls IH
Söndag 1300, Alfta GIF – BBK Handboll i Celsiushallen Edsbyn
Dam Div 2
Lördag 1330, Nordmaling – BBK Handboll U i Norrskenshallen