Foto: Johan Eman

Till helgen går vi in i seriernas sista omgångar när det gäller division 1 både på dam- och herrsidan.

För att snabbt summera helgen som var så kan vi konstatera att damernas vinst mot serietrean Strands IF Hudiksvall kan komma att betyda mycket mer än vad man kan tro. Mötet mellan AIK och Gimonäs Umeå IF, som också fajtas om att undvika kval, blev det AIK som gick vinnande ur striden och kortfattat så har våra grönklädda det (mesta) i egna händer inför sista omgången som är mot just Gimonäs till helgen. Vad gäller herrarna så tog de sin 11:e raka seger och håller fortsatt Skuru IK och HK Silwing/Troja bakom sig, nu med 2 respektive 3 poängs marginal och med +34 i målskillnad gentemot tvåan Skuru. Uppsnack inför dessa matcher kommer senare i veckan.

Även damernas utvecklingslag avslutade sin säsong med bortamöten i Härnösand respektive Kramfors. Det blev två förluster, 28-23 samt 26-22, men med tanke på att det var mot serieettan och förmodad serietvåa är det fullt godkända insatser. Truppen var liten, enbart en avbytare i matchen mot Härnösand, men tjejerna krigade matcherna igenom. Anmärkningsvärt är att andra halvlek som vanligtvis brukar bli en tuff resa spelades 12-12 respektive 12-11 där sista kvarten vanns av våra grönklädda med 4-6 samt 3-5. Mersmak inför nästa säsong helt enkelt!

Damernas utvecklingslag firar seger mot Norrfjärdens IF tidigare under våren.

Tillbaka till veckans matcher – på söndag 17 mars 16.00 spelar både Dam 1 och Herr 1 sina sista matcher i grundserien. Damerna hemma, herrarna borta. Vi laddar dock för en osannolik grönklädd fest i borgen – GRATIS ENTRÉ till damernas hemmamatch och erbjudande om att se herrarnas bortamatch via livesändning i fiket på Hildursborg. Ta med en kompis och kom – ALLA TILL BORGEN!

Seriematch Dam 1 Norra
Bodens BK HF – Gimonäs Umeå IF
Sön 17 mars, matchstart 16.00
Hall: Hildursborg
Domare: Richard Nordlund & Anders Blomqvist
Senaste mötet: Gimonäs Umeå IF 19 – 15 Bodens BK HF
GRATIS ENTRÈ

Seriematch Herr 1 Norra
IFK Nyköping – Bodens BK HF
Sön 17 mars, matchstart 16.00
Hall: Rosvalla A
Domare: Emil Askestad & Srdjan Popovic
Senaste mötet: Bodens BK HF 26 – 24 IFK Nyköping
Livesändning visas i fiket, Hildursborg.