Damerna vidare till slutkval!

Foto: Mats Engfors, Fotographic
Damerna tar en komfortabel seger i den 2:a kvalmatchen mot Huddinge med 34-22 efter 15-8 i paus. Segern innebär att tjejerna är klara för slutkval. Motståndare där blir troligtvis Uppsala som vann den första matchen mot Kalix med klara 40-9. Helt klart är det dock inte eftersom returmötet spelas i Kalix kommande helg. Skulle det bli Uppsala så kommer tjejerna börja på bortaplan den 14/4 för att därefter ha hemmamatchen efter påskhelgen lördagen den 27/4. Skulle det sedan behövas en 3:e avgörande match så spelas även den i Boden dagen efter den 28/4.
Efter den något tveksamma insatsen på bortaplan förra helgen fick vi nu se ett betydligt mer koncentrerat och konsekvent hemmalag. Tjejerna tog direkt greppet om matchen och kunde gå ifrån till en ledning med 7-1 efter 14 min. En ledning som faktiskt också kunde varit betydligt större om siktet varit rätt inställt. Det greppet släppte sedan aldrig tjejerna och Huddinge hade förtvivlat svårt att komma till avslut överhuvudtaget. Ledningen utökades stadigt, vilket medförde att ställningen i paus var 15-8 och matchen var i praktiken redan avgjord. 2:a halvlek fortsatte i samma stil trots att Huddinge tidigt började med en dubbelpunkt på Carin Bergdahl och Petra Söderström. Den hjälpte dock föga och obegripligt nog fortsatte Huddinge med sin dubbelpunkt matchen igenom trots att målen ramlade in i än högre takt. När sedan Carin blev utvisad efter 43 min började Huddinge punkta samtliga spelare och matchen fick något av en ungdomskaraktär över sig. Efter utvisningen fortsatte sedan 4 mot 4 spelet i anfall och våra tjejer kunde göra många enkla mål. Som mest var ledningen uppe i 14 mål, men Huddinge lyckades peta in några tröstmål på slutet, vilket fastställde slutresultatet till 34-22. Det går efter matchen att konstatera att Huddinge definitivt har en bit kvar innan de har något i division 1 att göra.
Foto: Mats Engfors, Fotographic
I hemmalaget förtjänar många beröm efter dagens insats. De många tekniska felen från föregående helg hölls på en betydligt bättre nivå i dagens match, vilket påverkade resultatet i positiv riktning. Försvarsspelet var också bra matchen igenom. Framåt hade Carin Bergdahl och Petra Söderström lekstuga så länge de fick vara med och spela. Högst betyg måste vi nog ändå ge till Sally– och Terese Lindström som båda två verkligen gav järnet i bägge riktningarna matchen igenom. Kantspelarna Hanna Nilsson och Mathilda Jonsson ska ha överbetyg för sina många fina avslut speciellt  i 4 mot 4 spelet. Fina inhopp fick vi också se från Fanny Jäger Röding och Malin Häggström.