Imorgon lördag 1500 tar damerna emot Strands IF från Hudiksvall hemma i Hildursborg. Det är tjejernas första match efter juluppehållet och förhoppningsvis har dom kunnat konservera den fina höstformen. En höst som varit damlagets bästa i division 1 sedan serieomläggningen till två div 1 serier. Tjejerna har endast förlorat två matcher på hela hösten och dessa förluster kom redan tidigt under säsongen mot topplagen AIK och Kungsängen. 

I Strands IF väntar dock en tuff motståndare som allt som oftast brukar sluta topp 4 i serien. De har också inlett årets serie stabilt med 6 segrar på 10 spelade matcher. Strands IF är också ett lag som våra tjejer genom åren haft mycket svårt för, men där en lång rad av förluster bröts förra våren då de stod för förra säsongens bästa insats och kunde vinna på hemmaplan med klara 28-23. En match där nuvarande tränaren Carin Bergdahl spelade en helt avgörande roll med sina 12 mål. Förhoppningsvis kan Carin föra över dessa takter från bänken denna gång. 

Carin Bergdahl. Foto: Mats Engfors, Fotographic

Strands IF är med andra ord också ett lag som våra tjejer känner till mycket väl och som vanligt gäller det att hålla ögonen på skyttedrottningen Maja Allgulander. Allgulander som vunnit skytteligan i div 1 norra överlägset de senaste säsongerna och likadant kommer det med all säkerhet bli även denna säsong eftersom hon redan stänkt in 90 mål på 10 matcher. En annan spelare att hålla ögonen på är Tilda Ekvall. Tilda som inför säsongen valde att lämna Strand för spel med Västerås/Irsta och också fick chansen i SHE. Under hösten vände hon dock hemåt och har efter det varit en pålitlig målskytt från sin 9m position. 

Sammantaget har vi en mycket intressant match att se fram emot där vi hoppas våra tjejer kan bibehålla höstens fina spel och därmed också hålla Strands IF bakom sig i tabellen.