Imorgon lördag när dammet efter minicupen lagt sig tar damlaget emot serietvåan Kungsängen hemma i Hildursborg 18.00. Den något ovanliga och inte särskilt gynnsamma matchtiden beror delvis på Minicupen, men också på Gimonäs ovilja att spela matcher på lördagar. Inte ens denna gång när vi hade minicupen gick det att fixa. Gimonäs har nu i flera års tid hävdat att de inte får tillgång till hall på lördagar, vilket är rejält underkänt av en kommun av Umeås storlek och också ett tydligt tecken på att Umeå inte vill ha handboll på en högre nivå. För ska kunna spela högre upp i seriesystemet så måste det gå att spela match på olika dagar. Det finns också en rättviseaspekt i det hela som varken i år eller förra säsongen är tillvaratagen i serieläggningen. 

Foto: Mats Engfors, Fotographic

Lördagens motståndare Kungsängen tillhör definitivt ett av seriens bästa lag, vilket manifesteras av 2:a platsen i serien. De har endast förlorat 4 matcher hittills under årets säsong varav två har kommit mot seriesuveränen AIK. Kungsängen vann också höstens möte mot våra tjejer med 23-21 på hemmaplan. Nu under våren verkar de också ha hittat formen rejält och kommer närmast från 5 raka segrar varför de får bära favoritskapet. Spelare att särskilt se upp med i Kungsängen är målfarliga duon Elin Åkesson och Ella Forsberg, men Kungsängen är i mångt och mycket ett komplett lag där det finns duktiga spelare på många positioner.

I hemmalaget har det körts på bra under veckan efter förra helgens dubbla triumfer. Till och med så hårt att Alice Edholm drabbades av en lättare huvudskada i samband med träning och därav vilar. Saknas gör också Elin Grahn som återigen flyttat till Stockholm och därmed inte är aktuell för spel. Sedan tidigare saknas också Filippa Gustavsson och Sanna Holmbom. Trots dessa avbräck hoppas vi att tjejerna ska kunna bjuda upp till en rejäl kamp och förhoppningsvis kunna plocka sina första poäng mot Kungsängen.