På lördag 16.00 tar damerna emot serieledande Tumba på hemmaplan. Spelplats denna gång är Boden Arena och trots detta får vi hoppas tjejerna tar med sig hemmaplanskänslan in till match. Tumba är nämligen tuffast möjliga motstånd eftersom de toppar serien och har inlett serien med sju raka segrar innan de senast gick på pumpen mot serietvåan AIK med uddamålet. Laget spelade ifjol i allsvenskan efter att året dessförinnan gått rakt igenom div 1 som nykomling. Det såg också länge ut under fjolåret som att de också skulle säkra fortsatt allsvenskt spel, men innan det var färdigt hamnade de på nedflyttningsplats. Huvuddelen av laget är dock kvar och målet är garanterat ett avancemang till allsvenskan återigen. Något som förefaller ganska troligt eftersom Tumba och AIK varit i en egen klass i serien hitintills.

Therese Lindström som senast såg till att damerna fick med sig 1 poäng genom mål i tom bur med 3 sekunder kvar av matchklockan. Foto: Mats Engfors, Fotographic

Med andra ord väntar en riktig utmaning för våra tjejer på lördag. Formen är dock god efter hela fem raka matcher utan förlust och ingenting är avgjort på förhand. Värt att notera runt våra egna tjejer är att de redan nu tagit fler poäng i år än vad de hade gjort förra säsongen när serien vände vid jul. Det mesta ser bättre ut än förra säsongen och framförallt imponerar försvars- och målvaktsspelet. Tjejerna har i snitt endast släppt in 23 mål i snitt/match och med den statistiken vinns många matcher. Även framåt har det sett riktigt bra ut i många matcher och andelen tekniska fel har nedgått avsevärt jämfört med fjolåret. En ändring görs i laget jämfört med förra helgen och den är att Ellinor Larsson kommer in i laget på V6 istället för Filippa Gustavsson.

På lördag är också herrarnas u-lag i elden på hemmaplan då de tar emot Gimonäs U. Även den matchen spelas på Boden Arena och matchtiden är 12.00.