Damlaget tar på söndag emot tabelljumbon HK Tyresö Strand på hemmaplan i Hildursborg 13.30. Matchen föregås av våra U-tjejer som möter serieledande Härnösand i damtvåan och efter damerna är det dags för herrarna att möta Torslanda. En heldag i Hildursborg att se fram emot med andra ord.

Suveräna Elin Hoffman som storspelade senast. Foto: Mats Engfors, Fotographic

HK Tyresö Strand är Tyresö Handbolls utvecklingslag och har inte startat säsongen på bästa sätt. Laget har spelat 8 matcher och endast vunnit en match. Segern kom mot Västerås/Irsta på bortaplan med klara 32-22. Detta signalerar om att de trots den skrala inledningen har en inneboende kapacitet. Precis som i många andra utvecklingslag varierar också förmågan utifrån vilka spelare som disponeras. Även Tyresö Handboll har haft en tung säsongsinledning och ligger på nedflyttningsplats i Allsvenskan, vilket kanske indikerar att hela föreningen inte håller samma höga nivå som tidigare. Det handlar också om ett mycket ungt motstånd där i princip alla spelare är födda mellan 00 och 02.

Våra egna tjejer kommer förhoppningsvis stärkta efter den meriterande segern senast mot serieledande Tumba. En match där tjejerna var heltänta från start och genomförde en imponerande första halvlek som lade grunden till segern. Här är det dock viktigt att tjejerna kommer in till match på söndag med samma inställning som senast även om motståndet på förhand känns enklare. Tjejerna mönstrar exakt samma lag som senast mot Tumba och den enda skillnaden är att våra juniorer Alva Adeholm, Evelina Olofsson och Ellinor Larsson värmer upp med att även spel div 2 matchen mot Härnösand.

Matchtider
Damer Div 2 Norra
1130 BBK Handboll-Härnösand
Damer Div 1 Norra
1330 BBK Handboll-HK Tyresö Strand
Herrallsvenskan
1545 BBK Handboll-HK Torslanda elit