Coachens ord efter premiären

Mathias Pettersson, Foto: Mats Engfors / Fotographic
Mathias Pettersson, Foto: Mats Engfors / Fotographic

Mathias Pettersson inledde starkt med två poäng i första matchen som huvudtränare för herrlaget. Laget gick segrandes ur kampen mot Skuru med siffrorna 27-23 (10-10) efter att ha hämtat upp ett underläge med 5 mål i första halvlek. BBK har frågat om tankarna efter premiären:

“Först och främst vill jag bara säga att det är det väldigt skönt att säsongen nu har börjat på riktigt och att vi får börja tävla om poäng igen efter en lång försäsong. Att vi tar två poäng i första matchen för säsongen är ju väldigt positivt. Att på hemmaplan i första matchen för min del i föreningen och att få ta två poäng, ja det finns ju inget bättre. Det som kännetecknar oss den här matchen var att det märktes att det var en premiärmatch det var lite nervöst och ängsligt till en början vilket gör att vi får en tuff start. Men att vi som lag aldrig vek ner oss och att vi fortsatte att köra på och gjorde de sakerna vi pratade om innan matchen. Sen när vi kämpat oss tillbaka i första halvlek och har lika så var känslan i omklädningsrummet att det här tar vi, vi kommer springa sönder Skuru och trötta ut dem och det visades sig stämma. vi går ifrån sista kvarten med några bollar och då kändes det som att vi kunde kontrollera matchen hela vägen till slutet och behålla två poäng här i Norrbotten vilket var otroligt skönt för alla oss i laget att få vinna premiären. “

Herrlaget fick jubla i premiären, Foto: Mats Engfors / Fotographic
Herrlaget fick jubla i premiären, Foto: Mats Engfors / Fotographic

Två tuffa bortamatcher väntar till helgen där Enköping och Kungsängen står som motståndare, vad tror du blir avgörande?

“Som frågan lyder det kommer bli två tuffa matcher i helgen. Vi ställs först på lördagen mot Enköping som är ett välskolat handbollslag med mycket unga duktiga spelare men man har också några riktigt rutinerade spelare som varit med länge vilket gör att Enköping är väldigt farliga. Det som kommer avgöra den matchen är det laget som följer sin matchplan bäst det kommer tillslut följa avgörandet! På söndagen möter Kungsängen som är nykomlingar från division 2 men de är också ett välskolat lag med mycket talang. Kungsängen är alltid jobbiga att möta på bortaplan. Vi ser framemot utmaningarna i helgen och vi ska ge allt för att ta hem 4 poäng till Norrbotten.”

Vi önskar Mathias och herrlaget ett stort lycka till i jakten på nya poäng. Uppsnack kommer i vanlig ordning närmare helgen.

Lördag 3/10:
Enköpings HF – Bodens BK HF
Kl. 18.00
Enköping IH A-hall
Solidsport

Söndag 4/10:
Kungsängens SK – Bodens BK HF
Kl. 14.00
Ekhammarhallen
Solidsport

Gällande damlaget får vi vänta tills helgen 24-25e oktober för att se dem igen, då ställs de inför ett bortamöte mot Borlänge HK och Strands IF Hudiksvall. Anledningen till den långa väntan är på grund av att nästa match skulle ha spelats mot Spårvägens HF, som lagt ner sin seniorverksamhet på grund av spelarbrist (Handbollskanalen.se). Damerna får därmed träna vidare och det kan eventuellt bli någon träningsmatch under serieuppehållet för att bibehålla matchtempot, mer info kommer om det blir aktuellt.

Få tillgång till alla våra matcher som livesänds på SolidSport under säsongen, samtidigt som du är med och stöttar vårt lag ekonomiskt. Som Månadssupporter får du tillgång till både borta- och hemmamatcherna. Du kan när helst du vill avsluta ditt supporterskap om du inte vill stötta laget längre, klicka på länken här för att bli månadssupporter! (129 kr/månad)