Bortaturné

Foto: Mats Engfors / Fotographic

Serien startar på nytt och seniorlagen kliver in i andra halvan av säsongen. Herrarna inleder 2019 med att möta Skuru IK, damerna ställs mot AIK och damernas utvecklingslag tar sig an Sävar IK, samtliga på bortaplan.

Herrar div 1

Våra herrar börjar året som de slutade 2018, genom att ta sig an Skuru IK. Senast blev det seger med 33-29 i Hildursborg och allt talar för en jämn och spännande kamp. Inför förra matchen visste vi att de hade en duktig spelfördelare i Olof Johansson som visade upp sig rejält och bidrog med hela 10 mål och stod därmed för drygt 1/3 av lagets målskörd. Inför den kommande matchen så kan vi räkna med att Skuru kommer ha tillbaka Robin Hallberg mellan stolparna samt Emil Koplimaa på H9. Nyckeln till seger i förra matchen var att herrarna kunde utnyttja sin fysik och snabbhet i kontringsspelet, 16 mål kom totalt från 1a- och 2a fas.

Herrarna har tränat på bra under juluppehållet och kommer till spel i Nacka med samma trupp som senast.

Damer div 1

Damerna har även dem bortamatch och ställs mot AIK. I förra mötet mot AIK så vann våra damer med 33-25 där Moa Nilsson & Carin Bergdahl gjorde 19 av målen tillsammans. AIK som spelade i allsvenskan förra säsongen ligger just nu på en 7e plats med 10 poäng, det vill säga 2 poäng före våra damer som ligger på en 9e plats. AIK har ett rätt spritt målskytte, men de är två st spelare som sticker ut lite extra med 57 respektive 52 mål var! Dessa två är Ella Sjöberg och Linnea Lindh. Anmärkningsvärt är att Ella är född 01 och en av de yngsta i laget.

Damerna har tränat på bra under uppehållet och kommer till spel med några förändringar i truppen från senaste matchen. In kommer Alice Edholm och Malin Häggström, den sistnämnde är äntligen tillbaka i den grönvita tröjan efter en tids arbete utomlands! Dessa ersätter Carin Bergdahl och Hanna Hansson.

Damer div 2

Utvecklingslaget åker söderut för match mot Sävar IK. De ligger för närvarande 6a i tabellen med 11 poäng efter 11 spelade matcher. Våra tjejer ligger på en 10e plats efter 9 spelade matcher och är taggade på att göra en bra andra halva av säsongen. Sävar kommer till spel efter två raka förluster mot topplagen Kiruna och Härnösand. De kommer säkerligen vara väldigt taggade i morgondagens kamp.

Vad gäller vårt egna utvecklingslag så kommer de förhoppningsvis stärkta då de i sin senaste match tog poäng mot 3an Strömnäs (21-21). Hanna Öhman gjorde då en fin insats med sina 6 mål, härliga framspelningar och stabila försvarsspel.

Redan på tisdag är det återigen match, då mot Kalix HK på hemmaplan!

Dam 1 norra
Vs AIK – Söndag 6/1, 15:00, Solnahallen [SP]

Herr 1 norra
Vs Skuru IK – Söndag 6/1, 15:00, Nacka bollhall [SP]

Damer div 2
Vs Sävar IK – Söndag 6/1, 13:00, Sävaråhallen
Vs Kalix HK – Tisdag 8/1, 19:00, Hildursborg