Bortaturné för herrarna

Foto: Mats Engfors, Fotographic

Denna helg ställs våra herrar i division 1 inför ett tufft dubbelmöte på bortaplan. Motståndet står HK Tyrold och Täby HBK för. Den första bataljen äger rum imorgon lördag 16:15 mot Tyrold och den andra på söndag 15:00 mot Täby.

Om vi börjar med matchen mot Tyrold så har de haft en betydligt tyngre säsong jämfört med förra och ligger just nu sist i tabellen med endast 4 inspelade poäng. Senaste matchen dessa lag emellan slutade 25–25 hemma i Hildursborg efter att våra killar haft ledningen med 24–20 men var oförmögna att knyta ihop säcken. Vi kan räkna med att killarna är rejält taggade på revansch! Spelare att hålla extra koll på är den duktiga spelfördelaren Max Ahlstrand samt David Christiansson på V9. Dessa två killar är unga talanger som har framtiden för sig och har redan förra säsongen fått testa på spel i Allsvenskan med A-laget Tyresö. Just Ahlstrand hade våra killar stora problem med i senaste mötet. Han stod då för imponerande 8 mål och var Tyrolds bäste målskytt. Vinner herrarna denna match kliver man upp på 21 poäng och en 2a plats i tabellen efter 16 omgångar.

Vad gäller Täby så är de det enda laget som har lyckats vinna mot våra killar hemma i Hildursborg denna säsong. Slutresultatet i den matchen blev 22-27 där anfallsspelet inte fungerade som det skulle och killarna hade väldigt svårt att tränga igenom Täbys starka försvar. De spelar ett tufft försvarsspel där de brukar styra spelet in i mitten där de är stora starka, det innebär att det blir viktigt att hålla bredden i anfallsspelet och spela med hög fart och tålamod för att således skapa luckor. Viktiga spelare att hålla koll på är Eric Lindau, Robert Jurell samt Daniel Harnebäck. Lindau och Jurell huserar båda på 9m medan Harnebäck håller till på kanten. Den sistnämnda var dessutom tidigare lagkamrat med Jonatan Widgren när de båda tillhörde i Rimbo HK. Daniel och Jonatan känner alltså till varandra väl och vi håller tummarna för att vårat målvaktspar ska dra mest nytta av det.

Våra killar kommer senast från en bortavinst mot HK Eskil, 23-26 (13-12) efter en sämre första halvlek där grabbarna spelade slarvigt och ofokuserat. Tongivande i den matchen var Morgan Berg mellan stolparna som stod för en grym insats som såg till att de gick segrande ur kampen. Vinsten innebar även att de nu har 5 raka vinster och en god känsla i truppen. Allt talar för en tuff helg där varje poäng är avgörande i kampen om topplaceringar i den ack så jämna tabell.

Laget åker med samma trupp som senast och kommer väl förberedda från två bra träningsveckor.

Seriematch Herr 1 Norra
HK Tyrold– Bodens BK HF
Lör 9 februari, matchstart 16.15
Hall: Tyresöhallen
Domare: Fredrik Jakobsson & Eric Stenberg
Senaste mötet: Bodens BK HF 25-25 HK Tyrold
Sänds via Tyresö’s Solidsport

Seriematch Herr 1 Norra
Täby HBK– Bodens BK HF
Sön 10 februari, matchstart 15.00
Hall: Tibblehallen CC
Domare: Klas Johansson & Johan Larsson
Senaste mötet: Bodens BK HF 22-27 Täby HBK
Sänds via Täby’s Solidsport