Bortaturné för damerna

Foto: Mats Engfors, Fotographic
Precis som herrlaget så åker damlaget till Stockholm för två bortamöten under helgen och precis som herrarna så inleder de mot Tyresö under lördagen. I damernas fall heter laget HK Tyresö Strand och är utvecklingslag till Alsvenska Tyresö Handboll. Tyresö Strand som består av flera unga spelare som redan samlat på sig Allsvensk erfarenhet ligger på en 4.e plats i tabellen med 19 poäng. Laget visar också upp en bra form med 5 raka matcher utan förlust. Trots detta lyckades dock våra tjejer vinna hemmamötet i höstas med 29-24 så chansen finns definitivt till att kunna bärga med sig någon poäng till Boden. Matchen spelas i Tyresöhallen och matchstart är 1400.
Under söndagen väntar sedan ännu tuffare motstånd i form av seriesuveränen Nacka HK. Nacka som sade upp samarbetsavtalet med Skuru innan årsskiftet är i praktiken redan klara för Allsvenskt spel nästa säsong. De har hittills bara tappat poäng i en enda match under säsongen och leder serien med 5 poängtrots en match mindre spelad än tvåan Kungsängen. De kommer också närmast från en storseger med 33-19 mot just Kungsängen. I Nacka återfinner vi några av Sveriges mest lovande spelare på damsidan. Här kan Isabell Andersson f 00 och Cornelia Dahlström f 01 nämnas för att nämna några. De är dock inte ensamma utan Nacka är en riktig komplett lagmaskin, trots att samtliga spelare är födda mellan 99-01. Något som exempelvis Boden Handboll fick känna på i sitt bortamöte mot Skuru då Skurus tränare Mats Kardell slängde in 5st Nackaspelare på banan sista 20min, som sedan hade lekstuga med de betydligt mer rutinerade bodenspelarna.
Läget inför helgen i hos våra egna tjejer är att det fortfarande härjar lite sjukdom inom laget. Tyvärr saknas också spelmotorn Petra Söderström jämfört med senaste matchen mot Norrköping. Det innebär att Filippa Gustavsson kommer in i laget. Matchen spelas i Nacka bollhall och matchstart är 1400.

Seriematch Dam 1 Norra
HK Tyresö Strand – Bodens BK HF
Lör 9 februari, matchstart 14.00
Hall: Tyresöhallen
Domare: Nenad Joksic & Usukhbayar (Usko) Tsogtsaikhan
Senaste mötet: Bodens BK HF 29-24 HK Tyresö Strand
Sänds via Solidsport

Seriematch Dam 1 Norra
Nacka HK – Bodens BK HF
Sön 10 februari, matchstart 14.00
Hall: Nacka Bollhall
Domare: Johan Fröberg & Mikael Karlsson
Senaste mötet: Bodens BK HF 18-30 Nacka HK
Sänds via Solidsport