Bortamatch för herrarna!

Imorgon fredag flyger herrarna söderut, bortamatch mot Göteborgslaget Kungälvs HK väntar. Klockan 17:00 på lördag i Mimershallen A drar matchen igång.

Kungälv slutade förra säsongen på en stabil 8eplats i mittenskiktet av tabellen. Denna säsong har de börjat med 1 vinst & 3 förluster. Alla matcher har varit helt jämna, utöver den mot topplaget Hammarby som blev en förlust med klara 33-27. Vinsten kom på hemmaplan i premiäromgången mot Skånela IF , som så sent som förra säsongen kvalade upp till Handbollsligan och stod upp väldigt bra mot Önnereds HK. Det vi vet om Kungälv är att de har en väldigt bra skytt på V9 i Simon Källström. Simon har på de fyra inledande matcherna gjort hela 31 mål! De har även till denna säsong fått in Daniel Wester på M9, Daniel har rutin från flera säsongers spel i Handbollsligan med Redbergslids IK. Ett annat välkänt namn för oss här uppe i norr är Jonathan Wikman, han har under sin uppväxt bott i Gällivare och spelat med Malmberget, sedan när de var dags att börja gymnasiet så valde han att flytta söderut och gick då på riksidrottsgymnasiet i Katrinelund! Under den tiden så tillhörde han tidigare nämnda RIK men har sedermera hamnat i Kungälv. Vi får även inte glömma att de även har en duktig och rutinerad målvakt i David Larsson.

Simon Källström. Foto: Kungälvs HK

Våra egna herrar kommer senast ifrån en väldigt tung förlust på hemmaplan mot Lindesberg med solklara 23-37. Matchen var helt jämn i 20 minuter, sedan vid halvtid hade Lindesberg skaffat sig ett litet övertag och ledde med 11-14. Men det var sedan i 2a halvleken som någonting hände, det blev en kollektiv kollaps och våra killar hamnade klart efter i målprotokollet.  Vi visste innan matchen att de hade seriens bästa M6a, vilket han visade när han fångade alla inspel och var grymt säker i läget. Han slutade på 11 gjorda mål och gav våra grabbar stora problem med sin rörlighet och tyngd.

Läget i laget är trots detta gott, de har tränat på bra denna vecka och förberett sig inför helgens uppgift. Lite förkylningar härjar ännu i laget men truppen förväntas vara densamma som föregående helg. Viktigt inför denna match blir att stå kompakt och få träff på Kungälvs duktiga skytte. Även kontringar och enkla mål som följd av ett bra försvarsspel hade gynnat våra grönvita hjältar, då slipper de tampas i uppställt spel mot ett starkt och tufft försvar. Matchen kommer att sändas på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!