Åtta kontraktsförlängningar!

Foto: Mats Engfors / Fotographic

Vi kan idag tillkännage att vi gjort klart med hela 8 spelare ur årets trupp som fortsätter i den gröna tröjan även nästa säsong. Det rör sig om Elin Hoffman, Mathilda Jonsson, Sally Lindström, Sanna Holmbom, Hanna Nilsson, Alice Edholm, Fanny Jäger Röding samt Filippa Gustavsson

Flera av spelarna behöver kanske ingen närmare presentation eftersom det handlar om välkända profiler. Elin Hoffman har under många år varit vår givna förstamålvakt och kommer även i år säkert axla den manteln även om hon får mer och mer konkurrens. Glädjande är också att evighetsmaskinen Mathilda Jonsson kör ett år till. Hon kommer för övrigt från en stark säsong med hela 92 gjorda mål. Sally har genom åren växt ut till en av våra absoluta nyckelspelare som alltid ger allt hon har på banan i alla situationer. Glädjande också att Sanna vill fortsätta ett år till. Hon kom tillbaka i slutet av årets säsong efter en lång skadefrånvaro, vilket gör att hon i princip är att räkna som ett nyförvärv. Avslutningsvis har vi den unga kvartetten Alice, Fanny, Filippa och Hanna som samtliga etablerat sig i A-laget under den gångna säsongen och förhoppningsvis kan utvecklas vidare kommande år.

Vi är självklart mycket glada att vi kunnat säkra upp så många av våra nyckelspelare såpass tidigt efter säsongsslut. Detta sammantaget med att det är på väg upp ett flertal unga lovande spelare gör att vi med all säkerhet kommer kunna vara med och fightas i div 1 även nästa säsong.

Klart är också att Ulrika Backman väljer att ställa handbollsskorna på hyllan. Vi vill därför från föreningens sida rikta ett stort tack till Ulrika för alla dina år i BBK och önska dig lycka till framöver. Förhoppningsvis får vi återse dig i BBK i någon roll framöver.

Tack, Ulrika! Foto: Mats Engfors / Fotographic