Årets sista match!

Äntligen kom första vinsten i Allsvenskan för våra killar! Och nu är det dags för årets sista match, HIF Karlskrona hemma i Hildursborg väntar för våra herrar redan ikväll klockan 19:00.

Oscar Karlsson stod för en fin insats i senaste matchen mot Torslanda.

Karlskrona har efter sin vinst mot våra killar mött Tyresö i två raka matcher. Där har båda mötena varit jämna tillställningar som slutade med 1 vinst och 1 förlust. I senaste matchen mot just våra grabbar så ställde deras kvicke Alfred Olsson på H9 till med stora problem för dem. Även Uros Tomic i mål stod för många bra räddningar som gjorde livet tungt för våra skyttar. Som vi vet sen tidigare har de även väldigt duktiga kanter i Linus Fernebrand och Linus Andersson, som huserar på V6 respektive H6. Linus har erfarenhet från flera säsonger i högsta ligan med Ystads IF. Karlskrona var som vi tidigare nämnt tippade att vara ett av topplagen i serien. Efter 14 omgångar har de dock bara spelat ihop 14 poäng, vilket placerar dem på en 7:e plats i tabellen.

Alfred Olsson. Foto: HIF Karlskrona.

Våra egna herrar kommer säkerligen stärkta från säsongens första vinst! En mycket målrik tillställning som slutade med sifforna 38-43 när 60 minuter var spelade. Killarna fortsatte med sitt 7 mot 6 spel som Torslanda hade väldigt svårt att lösa. Kapten Oscar Karlsson stod för en mycket fin insats och ledde laget med sina 11 mål och flertalet framspelningar. Truppen till denna match kan vi räkna med är densamma som tidigare. Viktigt inför detta möte blir att stå kompakt bakåt och inte ge Karlskrona stora ytor att jobba med då de har kvicka spelare och stora linjespelare.

Grabbarna har under måndagen återhämtat sig efter helgens match. Under tisdagen förberedde de sig inför onsdagens match mot Karlskrona. De kommer nog ihåg motståndet väl eftersom de endast var lite mer än 2 veckor sedan de spelade mot just dem. Slut upp i Hildursborg och stötta våra grönvita hjältar till ytterligare poäng.

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!