Årets första match!

Då var det dags för match igen! Våra herrar har haft ett litet uppehåll från matcher efter förlusten i senaste matchen mot Karlskrona. Under måndagen flyger dem till Stockholm för att ta sig an Hammarby IF HF med matchstart 16:45 i Eriksdalshallen.

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Hammarby ligger för tillfället på en 2:a plats i tabellen med 24 inspelade poäng efter 16 omgångar. Det är tätt i toppen med endast 2 poäng upp till Aranäs och samma differens ner till Skånela som innehar 3:e platsen. Bajen kommer senast ifrån en förlust med 28-25 på bortaplan mot Karlskrona. Martin Dolk fortsätter sitt fina målskytte och gjorde denna gång hela 11 mål! Han är nu uppe i makalösa 163 mål och håller därmed ett snitt på 10 mål per match. Han leder skytteligan med över 50 mål ner till andraplatsen. Deras andra mest tongivande spelare är Gustav Davidsson som även han ligger högt upp i skytteligan med sina 94 mål. De har även två stycken stora linjespelare som de blir viktigt för våra killar att hålla koll på. Senaste mötet slutade i en klar förlust för våra herrar med 19-34. Vi minns att Hammarby spelar ett annorlunda 5-1 försvar som är mycket effektivt med en spets som stör spelet och är väldigt irrationell.

Martin Dolk. Foto: Hammarby IF HF

Det kommer bli en tuff match men säkerligen också en upplevelse eftersom Bajen ofta har mycket supportrar och inlevelse på läktaren under sina matcher. In i truppen kommer Marcus Häggström på H9 och vårat nyförvärv Tom Rauhala i mål. Gustav Carlsson saknas ännu på grund av skada och följer därför inte med laget till Stockholm.

Kan ni inte se matchen på plats kommer den att sändas live på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!