Då var det väl äntligen dags för match i Hildursborg igen får vi väl säga, med en publik upp till 300 personer dessutom! På lördag klockan 14:30 tar våra herrar emot IF Hallby HK i premiären utav Svenska Cupen. Det blir även den första matchen det här året för våra grabbar.

Våra herrars samt damers hemmamatcher i Cupen!

Som det har nämnts på föreningens Facebooksida huserar Hallby i landets högsta serie där dem slutade på en 9e plats precis utanför slutspelet. De har både tappat några av sina tongivande spelare, där det största tappet nog är deras spelmotor Olle Ek på M9 som lämnar för topplaget Sävehof och ersätter där Jonatan Edvardsson som vi känner till från landslaget och som numera är utlandsproffs. Deras tränare Jesper Östlund blev även utsedd till årets tränare säsongen 19/20, men han kommer tyvärr inte vara på plats i Hildursborg denna lördag då han även ansvarar för U-19 herrarna som nu är iväg på EM, de vann sin öppningsmatch med uddamålet emot Ungern. Vi kommer mest troligt få se ett tufft och stabilt försvarsspel från motståndarna med snabba kontringar. För de flesta av killarna i Hallby blir det nog kanske första gången de spelar i Hildursborg, men trots detta finns det några igenkännbara ansikten som våra 97-killar har ställts emot genom åren som ungdomslag. Hampus Dahlgren spelade då i RIK och spelade steg 4 här i Boden säsongen 13/14 då 97orna var A-pojkar, RIK vann sedan hela SM! De har även ställts emot Jesper Järlfors i HK Country under Irstablixten i Västerås. Sedan har även Hampus Söderman spelat mot vårat herrlag för några säsonger sedan när han tillhörde Skånelas farmarlag, HF SIF.

Som vi alla vet om var ju förra säsongen något utöver det vanliga på grund av rådande omständigheter, våra herrar hann endast med att spela 5 omgångar innan serien stängdes ner i skiftet mellan oktober och november. På dem 5 matcherna krigade våra grönvita hjältar till sig 7 poäng och en 3e plats i tabellen. Läget just nu då? Det är en förhållandevis tunn trupp som coach Mathias har att förhålla sig till, något vi inte riktigt varit vana med när det kommer till herrlaget som genom åren har haft en rätt stor trupp. Inför förra säsongen och även inför denna har flertalet spelare försvunnit av diverse anledningar. De som försvunnit inför denna säsong är Teodor Isaksson & Carl Fägerman som båda dras med skador, Tom Rauhala Pettersson saknas och har flyttat hem till Kiruna igen, Oskar Lundgren som är på en utlandssejour i Spanien där han arbetar fram tills åtminstone november saknas också, såväl som Mihail Cobzev som ej finns med i årets trupp. Vad har tillkommit då? För tillfället är det endast Felix Hansen som anslutit och i helgens match delar på M6 positionen tillsammans med Arvid. Felix är ursprungligen från Borlänge och har nu hittat tillbaka till handbollen efter en tids uppehåll, kul tycker vi och välkomnar honom till den grönvita familjen! Det finns även 1-2 spelare till som är aktuella att tilläggas till truppen men inget som är 100% klart i nuläget. En som även saknas för tillfället men som ansluter i slutet av augusti är Andreas Landewall. 

Vi ser fram emot en ny säsong med glada miner!

Det som även är speciellt med Svenska Cupen är att det lägre rankade laget får 3 shoot-outs per skillnad i division, vilket betyder att våra herrar kommer få skjuta 6 st shoot-outs. Det skulle alltså kunna ge dem en start på matchen där dem leder med 6-0! Ett annorlunda men roligt initiativ som även ger dem bättre lagen i cupen incitament att inte ställa in skorna direkt från matchstart när de möter lag som de ska slå enkelt på papperet.

Vi ser i alla fall definitivt fram emot att få uppleva handboll i borgen igen och hoppas vi fyller den med 300 personer som är taggade på att se handboll live igen, det blir nog dessutom extra kul för spelarna med lite publiktryck igen.

Matchen sänds även på: https://solidsport.com