Andra nyförvärvet inför Allsvenskan!

Vi kan idag tillkännage att vi kommit överens med en ny målvakt inför säsongen 19/20.  Det handlar om João Pedro Esteves från Portugal som närmast representerat Belenenses i portugisiska högstaligan där de slutade på en 5:e plats den gångna säsongen. Framför i tabellen fanns storklubbarna Porto, Sporting, Benfica och Aguas Santas.

João Esteves

Med sina 19 år, 188 cm och 106 kg har João varit med och vunnit portugisiska juniormästerskapen med Sporting CP. Detta tillsammans med rutin från tuffa matcher i högstaligan i Portugal gör att han har mycket rutin trots sin ringa ålder.

João är en hårt arbetande målvakt med goda taktiska egenskaper. Det är också första gången Joao testar på spel utomlands och vi är därav extra glada för att han valt Sverige, Boden och BBK.

I och med João:s påskrift har vi idag 13 spelare klara inför den kommande säsongen och vi förväntar oss att ha truppen slutligt klar inom den närmsta veckan. Herrlagets nya tränare Danilo Ventura genomförde sin första träning med laget under tisdagen och förutom de redan klara spelarna har vi ett par provspelare och ett antal egna unga spelare som krigar om de sista platserna i truppen. Mer spännande nyheter inom kort!