Allsvenskan drar igång!

Då var det igen, på lördag 1400 spelar herrarna sin premiärmatch när de ställs mot Kärra HF, fjolårets vinnare av division 1 södra. Matchen äger rum i Lillekärshallen, Göteborg.

Det känns som det var alldeles nyss som våra herrar lyckades med vad som kring jul såg ut att vara en omöjlig uppgift, nämligen att vinna serien och avancera till Sveriges näst högsta serie. Denna bedrift uppnåddes via en formtopp kring jul som höll i sig till absolut sista matchen, herrarna avslutade nämligen säsongen 18/19 med 11 vinster på de 12 sista matcherna.

I nuläget vet vi inte jättemycket om Kärra, förutom att de har haft ett stort utbyte av spelare till denna säsong. Minst tio spelare lämnade efter deras avancemang, varav flertalet nya spelare tillkommit.

Föreningen verkar ha en tydlig målsättning på både dam- och herrsidan – att etablera sig i Allsvenskan. Två intressanta namn bland deras nyförvärv är Joel Järlfors (9M) & Isak Boström (V6) som gjorde 45 respektive 57 mål i seriespelet senaste säsongen med Hallby. Dessa två har varit stabila kuggar i Hallby senaste säsongerna, som kvalade sig upp till “finrummet” Handbollsligan genom att slå ut HIF Karlskrona efter 5 jämna matcher.

Joel Jälfors. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström
https://handbollskanalen.se/allsvenskan-herrar/hallby-far-klara-sig-utan-stjarnan/

Järlfors och Boström kommer med andra ord att tillföra både spets och rutin till Kärras nya trupp. Bekant för BBK-publiken hittar vi i deras linjespelare Jonathan Berg, som tillhörde Mantorps IF säsongen 17/18. Berg är en välvuxen linjespelare, speciellt stark i sina 1v1-dueller.

Två spelare som utmärkte sig ifjol i motståndarlaget är Erik Nylén (H9) och Tobias Jademan (V9) med sina 67 respektive 127 (!) mål. Värt att nämna är att Erik missade hela 10 matcher, dessa är med andra ord notoriska målskyttar på ytternio-positionerna.

Tobias Jademan. Foto: Kärra HF. Länk: https://www.laget.se/KHF_HERR/Troop/2113359/Tobias-Jademan

Våra egna herrar har en bra försäsong bakom sig, under BBK-cup besegrades Bodø HK i 3 av 3 matcher, som under många år tillhört toppskiktet i norska högstaligan men trillade ner till andraligan ifjol. Mest gav dock Tyresö Open där de fick känna av tempot och kvalitén i den nya serien när de ställdes mot seriekonkurrenterna Hammarby, Lindesberg och Tyresö. Även om samtliga matcher slutade med förlust så visade man, främst mot Lindesberg och Tyresö, att laget har mognat i sitt spel och fått in viktiga förstärkningar till truppen.

Dessvärre drog laget på sig tre skador i Tyresö, bland annat nyckelspelaren Axel Magnusson med en allvarlig knäskada, vars status fortfarande är oklar. Glädjande är dock att både Gustav Carlsson och Jaka Žurga är tillgängliga för spel!

Denna vecka så har fokus legat på att förbereda sig inför premiären med videoanalyser och matchförberedande träningar. Det ska såklart bli intressant att se hur våra grönvita hjältar står sig i den näst högsta divisionen, men även vilken prägel nya tränaren Danilo Ventura har hunnit sätta på laget. Vi får även se vad nyförvärven går för på riktigt nu när serien drar igång! Vi hoppas att ni är lika taggade som oss på en ny säsong, vill ni se premiärmatchen kommer den sändas på Solidsport. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!

Länk till Solidsport hittar du här!