ALLSVENSK-HEMMAPREMIÄR SÄSONGEN 19/20

Nu på lördag klockan 17:00 är det äntligen dags för hemmapremiär i Hildursborg för säsongen 19/20! Motståndet står AIK för, som så sent som förra säsongen spelade i Handbollsligan.

AIK består av ett i princip helt nytt lag jämfört med förra säsongen, de har dock fått behålla några rutinerade spelare. Bl.a. erkänt duktiga Jesper Linnéll på M6 samt den långe skytten Zlatko Pavicevic på H9. Zlatko som våra herrar mötte i div 2 när de spelade mot Sundsvall för ett antal säsonger sedan. De har även en del andra bekanta ansikten i truppen som våra killar stött på förut. Det för oss bodensare mest välkända ansiktet står ändå vår före detta nyckelspelare i mål, Jonatan Widgren. Det finns flera andra i laget som vårat 97-gäng har mött i USM/JSM spel under årens gång. Bland annat duktiga högersexorna Simon Axelsson och Axel Svansson, men även spelfördelaren på 9m Mattias Windahl. Vi vet att de har mycket duktiga kanter, både de tidigare nämnda högerkanterna men även den mycket duktiga vänsterkanten Andras Windahl. Andreas, som är lillebror till Mattias med samma efternamn, gjorde hela 11 mål(!) i premiäromgången mot Hammarby. En annan matchvinnare i den matchen var just Jonatan som gjorde sin första tävlingsmatch för AIK med bravur.

Jonatan senaste säsongen, då i grönt.

Våra egna herrar kommer från en tuffare premiär borta mot Kärra, där man förlorade med klara 31-24. Lagen följdes jämnt fram till 5-4, men sen låste sig spelet för våra herrar framåt och Kärra kunde gå ifrån och skriva siffrorna till 17-9 med halva matchen spelad. I andra halvlek bytte lagen mål med varandra. Våra herrars skytte för dagen fungerande inte alls mot Kärras storväxta mittförsvar vilket ledde till att de stod lågt och höll våra linjespelare borta från större delen av spelet. Kärras målvakt hade även en mycket bra dag på jobbet som ställde till det för våra grönvita hjältar när de väl kom fram till skottlägen.

Viktigt inför helgens match är att vara kliniska i anfallsspelet och hålla de tekniska felen till ett minimum, så att AIK inte kan utnyttja sina duktiga kanter och vassa kontringsspel.

Till drabbningen mot AIK så har herrarna återigen gått igenom taktik inför veckans motstånd, samt finslipat på detaljer som ej klickade under lördagens match. Saknas gör ännu Axel Magnusson som lär vara borta från spel en tid framöver. Endel förkylningar och småskador har härjat i laget dessa två veckor men förhoppningsvis mönstrar Danilo en full trupp med stor revanschlust och en vilja att bevisa inför hemmapubliken vad som krävs på denna nivå.

Glöm inte att sponsorerna bjuder på inträdet denna match, se därför till att dyka upp och stötta våra herrar! Kan ni ej se matchen på plats kommer den sändas på Solidsport i vanlig ordning. Där kan ni även prenumerera månadsvis och få tillgång till samtliga Allsvenskan-matcher under säsongen – samtidigt som ni stöttar Bodens BK Handboll!